{ "title": "Su Kaplumbağası Bakımı", "image": "https://www.kaplumbaga.gen.tr/images/su-kaplumbagasi-bakimi.jpg", "date": "20.01.2024 10:58:54", "author": "Boğataş", "article": [ { "article": "
Su kaplumbağası bakımı, su kaplumbağalarını küçük fanuslarda ya da plastik kaplarda beslemek, kısa sürede ölümlerine neden olabilir. Bakımının kolay olduğunu düşünseniz bile, oldukça dikkatli olmanız gerekir. Bulundukları ortamdan, beslenmelerine kadar özel bir itina göstermelisiniz. Bu canlılar hem bitkisel hem de hayvansal gıdalar tüketebilirler. Dengeli ve yeterli bir beslenme düzeni oluşturarak, ortamlarını dikkatle hazırlayarak, su kaplumbağanızın ömrünü uzatabilirsiniz. Kemik gelişimlerine yardımcı olmak için, yazın hava akımı olmayan yerde güneşlenmelerini sağlamalısınız. Fakat kap içerisinde direkt olarak güneşin altında bırakılmamalıdır. Gölgede geçirecekleri yerleri ve suya girecekleri alanları mutlaka olmalıdır. Kış aylarında ise UV A/B lambaları kullanmalısınız.

Su kaplumbağası nerede bakılmalıdır?

Kaplumbağalar sıcağa ve neme karşı duyarlı olduklarından, bakılacakları ortamı buna uygun bir şekilde hazırlamalısınız. Öncelikle bunları küçük kaplar ve fanuslar yerine, teraryumda bakmalısınız. Teraryum cam ya da plastik maddeden yapılan, şeffaf içinde böcek, sürüngen ve bitkiler için kara ortamı yaratılmış akvaryuma benzeyen bir tanktır. Teraryumdaki ortamı nemlendirecek tertibat hazırlanmalı, termostatlı ısıtıcılar konmalıdır. Yetersiz koşullarda hazırlanan teraryum, su kaplumbağanız tarafından çabuk kirletilecektir. İçindeki suyu sıkça değiştirmek istemiyorsanız, su miktarını arttırmalı ve bir su filtresi takmalısınız.

Su kaplumbağaları kış uykusuna yatmalı mıdır?

Kaplumbağanın kış uykusuna yatması halinde reaksiyonları ve tepkileri sona erer. Yalnız derisi ile teneffüs eder. Kalbi sadece dakikada 1-2 defa atar. Kaplumbağalar sadece kışın havalar soğuk olduğunda uykuya yatarlar. Havalar ve suyun tekrar ısınmasına kadar uykuda kalırlar. Size tavsiyemiz ev ortamında baktığınız canlıların kış uykusuna yatmasına izin vermeyiniz. Bu kaplumbağalar çiftlikte üretilip, doğa yüzü görmedikleri için, kış uykusunun sonunda yeniden uyanmaları zor olacak ve büyük olasılıkla öleceklerdir. Özellikle 4 yaşın altında olanların uyumasına engel olmalısınız. Bunun için suyunun sıcaklığının 24 dereceden fazla olmasına dikkat ediniz. Bir su kaplumbağası için en ideal su sıcaklığı 28 derecedir.

Su kaplumbağasının beslenmesi nasıl olmalıdır?

Son derece obur canlılar olduğundan, siz ne kadar yiyecek koysanız onu yemek isteyeceklerdir. Bu yüzden besinleri az miktarlarda, sıkça koymalısınız. Onları yiyebilecekleri kadar besin veriniz. Yavrulara günde üç defa, yetişkinlere yazın iki defa, kış aylarında bir defa yiyecek vermelisiniz. Beslenme sonrasında kalan besinler, sudan sifonla alınmalıdır. Bunu yapmazsanız suyun kısa zamanda kirlenmesine sebep olacaktır. Yedikleri besinlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Su kaplumbağaları için satılan hazır yemlerin dışında, farklı besinlerle beslenebilirler.

Su kaplumbağasına verilecek besinler nelerdir?
" } ] }